Tuesday, September 3, 2013

Cara Dapatkan Backlink Secara Manual



Cara ini mudah sebab korang hanya perlu komen dekat post ni dan tinggalkan alamat blog atau website korang..benda ni win-win situation dimana korang kena linkkan blog aku dekat blog korang dan aku pon buat benda yang sama..so kita akan backlink yg berkualiti dan takkan kene banned oleh google..

korang jugak boleh copy brilliant button blog aku dan msukkan dekat blog korang..nak tau cara buat brilliant button?klik sini..dah buat brilliant button tu kasi komen la sket..hehe
Sunday, August 18, 2013

Kamera Pertama di Dunia


inilah kamera pertama di dunia katenye.tak pasti cap Canon ke Nikon





Saturday, August 10, 2013
Tuesday, August 6, 2013

Permohonan ke UITM





Klik gambar untuk membuat permohonan ke UITM
Good Luck!!




Monday, August 5, 2013

Windows 8 Professional X64/X86 Full Version Free


Windows 8 Pro x64/x86 Incl. Jan2013 updates + Ofiice 2013 - Pre-Activated | 6.0 GB



IDM Full Registered Free Download

Description  IDM 6.14 Build 5 Full Crack:  IDM 6.14 Build 5 Full Crack is a tool to increase download speeds, resume and schedule downloads. Comprehensive error recovery and resume capability will restart broken or interrupted downloads due to lost connections, network problems, computer shutdowns, or unexpected power outages. Simple graphic user interface makes  Internet Download Manager 6.14 Build 5 Full Crack user friendly and easy to use. Internet Download Manager has a smart download logic accelerator that features intelligent dynamic file segmentation and safe multipart downloading technology to accelerate your downloads. Unlike other download managers and accelerators  Internet Download Manager 6.14 Build 5 Full Crack segments downloaded files dynamically during download process and reuses available connections without additional connect and login stages to achieve best acceleration performance.
Internet download manager  6.12 Beta Build 8 Full version
Internet Download Manager is a tool which brings you to download anything 4 to 5 times faster
and the latest version of Internet Download Manager is IDM 6.12 Beta Build 8
now you can download more better more saver and more faster
download from youtube and more famous video sharing websites download anything and anywhere .
idm free download full version
idm serial number
idm 6.07 crack
idm full
idm crack
idm 5.18 crack
idm key
idm patch
idm free download full version with serial number
internet download manager free download
idm free download full version with crack
idm free download full version with key
idm serial number
idm free download with crack
idm free download with keygen




People Are Awesome 2013



Monday, January 14, 2013

Oh My English!!!

Sesungguh nye aku memang tak pandai tulis tajuk entry..terima jelah..haha.
nak diceritakan ni lah pengalaman mase bersekolah dlu..










Saturday, January 12, 2013

Video Youtube Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9!




Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Saywho Part 1
Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Saywho Part 2

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Jozan Part 1
Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Jozan Part 2

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Shiro Part 1
Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Shiro Part 2

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Boboi Part 1
Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Boboi Part 2

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Jambu Part 1
Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 9 Jambu Part 2


Friday, January 11, 2013

ZyraRoxx's Blogbuster


Gua nak ajak lu orang follow segmen ZyraRoxx's Blogbuster nih..kenapa gua ckp macam gengster?ni semua sbb blog ZyraRoxx's nih..tiba2 gua nak ckp macam gengster..haha

Apa lagi jom kita semua join segment gengster nih..

10 Orang Terawal Mendaftar Facebook




1. Mark Zuckerberg

Takkan tak kenal? Dia merupakan founder Facebook yang petama daftar website nih. mestilah dia kan.. Dengan nombor id 4










2. Chris Hughes

Chris Hughes adalah Co-Founder Facebook yang merupakan teman sebilik Mark Zuckerberg semasa mereka belajar di University Harvard. Selain menjadi co-founder facebook, Chris Hughes menjadi popular setelah dia membuat website untuk Obama iaitu my.barrackobama.com yang dikatakan menjadi penyumbang besar sehingga Obama menjadi presiden kulit hitam yang pertama di Amerika Syarikat.. Nombor id nya ialah 5





3. Dustin Moskovitz

Dustin Moskovitz adalah Co-Founder Facebook dan merupakan teman sebilik Mark Zuckerberg semasa belajar di University Harvard. Moskovitz memiliki saham Facebook sebanyak 6% yang membuat kekayaannya dianggarkan mencapai 1.4 million US$. Forbes menyatakan dia merupakan millionanre termuda di dunia.. Nombor id nya ialah 6



4. Arie Hasit

Arie Hasit merupakan kawan baik Mark Zuckerberg, ini kerana mereka berdua sering lepak bersama-sama sewaktu belajar di University Harvard. Mereka berdua juga merupakan Jewish/Yahudi. Sekarang dia bekerja sebagai juru bicara angkatan bersenjata Israel.. Nombor id nya ialah 7 (sekadar informasi)





5. Marcel Georg├ęs Laverdet II

(Aku tatau sangat pasal mamat nih) skit jer maklumat mengenai mamat nie. Dia bekerja di Facebook.. Nombor id nya ialah 10
















6. Soleio Soleio

merupakan pegawai teknikal di Facebook. Antara tugasnya adalah memastikan segala operasi berjalan lancar. Nombor id nya ialah 11















7. Chris Putnam

Chris Putnam merupakan salah seorang software engineer Facebook. tu jer ok.. Nombor id nya ialah 13










8. Andrew McCollum

Andrew McCollum ialah kawan sekelas dengan Mark Zuckerberg di Harvard sekaligus menjadi pereka design grafik pertama Facebook. Dialah yang mencipta logo facebook untuk pertama kalinya.. Nombor id nya ialah 26










9. Colin Kelly

Merupakan pelajar Universiti Harvard dan berkemungkinan besar ialah teman sekelas Mark Zuckerberg juga. Kebanyakan pemilik id-id yang kecil ialah pelajar Universiti Harvard kerana memang pada awalnya Facebook itu sendiri dikembangkan untuk kepentingan pelajar dan mahasiswa Harvard. Nombor id nya ialah 27











10. Mark Kaganovich
Mark Kaganovich ialah pelajar Harvard dalam bidang sains komputer. Dia merupakan founder dari labmeeting, iaitu sejenis social network seperti Facebook, tetapi dikhususkan untuk para ilmuan sahaja.. Nombor idnya ialah 28








Artikel asal
Thursday, January 10, 2013

Permohonan Ke Sekolah Menengah Teknik Dan Kolej Vokasional 2013

Permohonan Kolej Vokasional (SMV) dan Sekolah Menengah Teknik (SMT) 2013 secara online telah dibuka pada 24 September 2012 dan boleh dibuat di Laman Web Rasmi Kementerian Pelajaran Malaysia.




Pelajar tingkatan tiga (3) yang akan menduduki Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2012 dan berminat menyambung belajar tingkatan empat (4) di Sekolah Menengah Teknik atau Vokasional bagi sesi pengambilan tahun 2013 bolehlah membuat permohonan secara online sekarang.


Syarat Umum
> Pemohon mestilah warganegara Malaysia.
> Pemohon hendaklah:

  • Berada di Tingkatan 3 dan akan menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) Tahun 2012. 
  • Telah menduduki peperiksaan percubaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) Tahun 2012. 

> Kesihatan diri pemohon:
  • Mestilah sihat tubuh badan dan sesuai dari segi fizikal. 
  • Bebas dari penyakit seperti masalah jantung, darah tinggi, kencing manis, sawan (epilepsy) dan lain-lain penyakit yang boleh membahayakan atau menghadkan pelajar daripada menjalankan kerja kursus dan kerja amali. 

> Pemohon kursus Kejuruteraan (Elektrikal, Mekanikal dan Awam) mestilah tidak rabun warna.


Syarat Khusus
> Pendidikan Teknikal – Minimum B semua 8 mata pelajaran dalam peperiksaan PMR
> Pendidikan Vokasional

  • Kategori A – Mendapat sekurang-kurangnya Gred B pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup. 
  • Kategori B – Mendapat sekurang-kurangnya Gred C pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup. 
  • Kategori C – Mendapat sekurang-kurangnya Gred D pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.
> Latihan Kemahiran – Pencapaian rendah dalam peperiksaan percubaan PMR Keputusan Permohonan 


Keputusan permohonan dijangka akan diumumkan sebelum sesi persekolahan 2013 bermula.


Pertanyaan & Maklumat http://www.moe.gov.my/
Tuesday, January 8, 2013

Tips Berblogging


Sebenarnya entry kali ni lebih kepada rasa berterima kasih aku kepada pembaca bukan lah nk bagi tips berblogging ke ape..isi blog aku nih lebih kepada gadget dan info bukan nya personal..


Gambar atas ni bukan la aku menunujuk ke ape..cuma ak hargai setiap orang yang komen blog aku nih..yelah blog aku nih bukanlah femes cam silenceblogz..so, kepada saudara fazrul izzad terima kasih ye sbb komen kat blog aku..


aku tak kenal pon owner blog tu.haha..baru google td



NVIDIA SHIELD : SISTEM PERMAINAN KOMPUTER MUDAH ALIH ANDROID (15 GAMBAR)

Kami tak berapa suka bermain game menggunakan peranti Android kami. Ini adalah kerana bermain game menggunakan skrin sesentuh adalah tidak semudah menggunakan controller. NVidia menyedari masalah ini dan mereka menghasilkan NVidia Shield, sistem permainan komputer mudah alih yang diperkasakan dengan sistem operasi Android. Ia diperkasakan dengan pemproses Tegra 4 dan boleh disambungkan terus ke sebuah HDTV jika anda mahu. Sebuah skrin sesentuh 5 inci juga turut disertakan dengan resolusi 720P. Selain itu ia menyokong kemampuan streaming permainan PC secara terus ke skrin kecilnya jika anda mempunyai kad grafik Geforce 650 ke atas. Ini adalah sangat winning.









CONTEST BLOG PALING CANTIK 2013



jom ramai2 support contest Blog Paling Cantik 2013..contest yg di host kan oleh cik atiey ni..klik kat cik atiey untuk ke link entry contest tersebut..first time beb join contest.haha..hadiah pon boleh tahan..jom2

*penyertaan kurang dari 100 contest terbatal..jom la support

Monday, January 7, 2013

Konsep Telefon Pintar Ubuntu


Android dan Ios adalah raja os atau pon operation system bagi telefon pintar pada masa sekarang..siapa sangka Ubuntu mampu menghasilkan telefon pintar mereka sendiri..dan semua ini akan terjawab pada CES 2013 bermula pada esok hari 8 Januari 2013..di sini aku sediakan gambar konsep telefon pintar Ubuntu ini..






5 Pilihan Telefon Pintar pada Tahun 2013


Tahun 2012 kita dah tengok bermacam macam jenis telefon pintar dan entry kali ni aku nak cerita sket antara peranti yang dinanti nantikan pada tahun 2013..

1. Samsung Galaxy S4 (konsep)




Sistem Operasi : Android ?
Memori : ?GB | ?GB
Paparan : ?x? pixel | ? inci
Kamera : ?MP | ?MP



2. Galaxy Note 3 (konsep)




Sistem Operasi : Android ?
Memori : ?GB | ?GB
Paparan : ?x? pixel | ? inci
Kamera : ?MP | ?MP



3. Motorola Electrify M XT905



Sistem Operasi : Android v4.0.4 Ice Cream Sandwich
Memori : 8GB | 1GB
Paparan : 540×960 pixel | 4.3 inci
Kamera : 8MP | VGA


4. HTC Droid DNA



Sistem Operasi : Android 4.1 Jelly Bean with HTC sense
Memori : 16GB | 2GB
Paparan : 1080×1920 pixel | 5.0 inci
Kamera : 8MP | 2.1MP


5. Samsung Galaxy Premier


Sistem Operasi : Android 4.1 Jelly Bean
Memori : 8GB | 1gb
Paparan : 720×1280 pixel | 4.65 inci
Kamera : 8MP | 1.9MP


Artikel asal
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...